22.02.2012

Zorlu,Ama Bir O kadar da Keyifli...

Herşey bir anda oldu.Ne oldu,nasıl oldu anlamadım inanın.Evlenmeden önce Etkin'in de benim'de birer köpeğimiz vardı.Etkin çok önce kaybetmişti,ben ise geçen sene bu aylarda.Uzun süre aynı evi paylaştığımız sevimli ve sadık dostlarımızı kaybetme acısı yüzünden ikimiz de tövbe etmiştik bir daha kedi köpek beslememeye.Hatta geçen sene Fındığı kaybettiğimde zırıl zırıl salya sümük ağlarken sevgili kocacım biraz olsun beni teselli edebilmek için 4 tane balık almıştı.İlk bir iki gün güzel gelmişti.Ama sonra ...Balık işte nihayetinde.İsmini söylesen bakmaz,mıncır mıncır sevemezsin,seni anlamaz,oyun oynayamazsın.Böyle cicos cicos dolaşıyorlar fanusun içinde.
Etkinim'in iş seyahatlerindeyken ve  ev iyice bir sessizleşirken,bünye de yavaş yavaş evin içinde ordan oraya koşuşturan,oyuncu,sevimli bir dost istemeye başladı.Sonracığıma bir kaç gün önce sahipsiz hayvanlar isimli bir blog buldum.Blogda dolaşırken fotoğrafında çok bi boynu bükük,mutsuz duran bir İngiliz Cocker gözüme çarptı.
Hem de daha 1 yaşında.İstanbul da bir barınakta sahiplenilmeyi beklediği yazıyordu.Hemen verilen telefon numarasını aradım.Eğer her şey yolunda giderse Etkin İstanbul dönüşü gelirken getirebilirdi.Yani kafamdaki senaryo buydu.Ama ilgili telefonu aradığımda olumsuz yanıt aldım.Sebebi ise İzmir de yaşıyor olmam.Yani sahiplenmek istediğim o güzelliği sadece İstanbul'dan ya da Ankara'dan birisi  sahiplenebiliyormuş.Yalvardım,yakardım,ne dediysem olmadı.Tabi bu süre içinde de dernek görevlilerine içimden saydırdım.Sokak hayvanlarını sahiplenin diye sosyal medya da bas bas bağırırsınız.Biri sahiplenmek istediğinde ise engel çıkarırsınız.Nasıl bir mantığı var bu işin çözemedim.

Aynı gün bir tanıdığımızın yönlendirmesiyle 45 günlük bu güzellik çıktı karşıma.Çıkış o çıkış.Nasıl bir mutluluk ve nasıl bir heyecan yaşadığımı anlatamam.Zaten görüldüğü gibi de anlatamıyorum.

Kendisi dün itibariyle ailemizin yeni üyesi oldu.Eve ilk geldiğinde ufak bir tedirginlik yaşadı haliyle.Ama kısa sürede adapte olup ,şımarmaya,türlü türlü oyunlara,bulduğunu kemirmeye,oradan oraya koşuşturmaya başladı.
Yani dün gecemiz pek hareketliydi.Gece biraz mızıklanıp beni uyutmasada ,sabah bir iki saatliğine sarmaş dolaş güzel bir uyku çektik birlikte.Maalesef ofise getiremeyeceğim için evde bırakmak zorunda kaldım.Ama allahtan evle ofis arası 5 dakika.Dolayısıyla gün içinde sık sık gidip ilgilenebileceğim.
Kısacası zorlu,ama bir o kadar da keyifli günler başladı bizim için...

14 yorum:

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

Hoşgeldi yeni yuvasına...iyiki gelmiş...Bu güzelliğe kısmetmiş sevginiz demek canım...Dünya tatlısı bişiy bu çok iyi bakacağınızdan eminim...bikaç güne eve alışacaktır zaten...Evden çıkarken eşofman ve hırkanı falan yanına bırak o kokunuzu içine çekerek uyur...çok sevindim hayvansız bir ev düşünemiyorum ben zaten...İnsanlar boş boş nasıl yaşar aklım almaz...:) harikasınız...Öp benim içinde o tatlı burnundan...

Fikriye Filtresiz dedi ki...

Ne kadar büyük bir sorumluluk aslında, ama o kadar tatlı bakıyor ki kıyamam. Onu seven insanların yanında olacak şanslı azınlıktan. Darısı geride kalanların başına.

Fundanın Günlüğü +30 dedi ki...

♥мұ»p»r«i»n«č»є«s»s♥ ;
canım çok teşekkürler.Bende senin gibi düşünüyorum.Onlar olmayınca ev o kadar sessiz ve hareketsiz oluyor ki.Badem bir anda renk kattı.Söylediğin doğru birazdan mamasını vermeye gittiğimde t-shirtümü bırakayım yanına.Çok öpüyorum.
ALIŞVERİŞ DANIŞMANI;
Doğru söylüyorsun.çpk büyük bir sorumluluk ama verdiği keyfi ve huzuru hiç bir şeye değişmem.Bende engel çıkarmasalar barınaktan sahiplenmeyi çok isterdim.Ordakilerinde umarım en kısa zamanda sıcak ve sevgi dolu yuvaları olur:(
Sevgiler

=/=// =/= dedi ki...

Bakımından korktuğum için bir türlü alamıyorum bunları eve ama içim gidiyor. Bu da cocker dimi yanlış bilmiyorsam. Bir köpek edinmek istesem bu kesinlikle ya Cocker ya da Golden olurdu. Çok tatlı,çok bebek daha.Yerim bu tatlı miniği.Çok şanslı ki deneyimli sahipleri oldu.Sevgiler.

Bc dedi ki...

nasıl da sevimli görünüyor.. aramıza hoşgelmişş=)

Fundanın Günlüğü +30 dedi ki...

=/= YAVRUTO =/=;
Çok teşekkürler.Golden ları bende çok seviyorum ama maalesef evde büyük köpek bakabilmem mümkün değil.
Bademin cinsi Cocker.Çok sevimli olduğu kadar birazda inatçı.:)

bc;
Teşekkür ederiiiz :)

Duygu Senyurek dedi ki...

Ay ben bu kopusu yerimm:)

Fundanın Günlüğü +30 dedi ki...

Duygu Senyurek; tam yemelik,ısırmalık zaten ablası :)

Followupfashion dedi ki...

Çoook tatlı ama bakması büyük sorumluluk istiyor tabii.

Unknown dedi ki...

sarkık yanak hoşgeldin yeni yuvana :)

Trendydolap dedi ki...

tipitoş çok sevimli :)

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

cnm nerelerdesın? Köpüşün nasıl? nasıl geçiyor gününüz büyümüştür bile:) resimlerini ekle bol bol bu yaramazın:)

Fundanın Günlüğü +30 dedi ki...

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss daha bugün şöyle bir bloglara bakma imkanım oldu hatta oturmuşken bir kaç satırda yazayım dedim.Çok yoruyor bu yaramaz beni ablası.Üstteki yazıya ekledim fotolarını.Çok öpüldün canım.

nora dedi ki...

Evin yeni üyesi hayırlı olsun! Çok tatlı bir bebik! Minik olduğu için ilk aylar biraz zor geçer diye tahmin ediyorum ama onların sevgisi yetiyor, kıyamıyor insan :)

Hayvan korumacıların şehirlerarası genelde neden sahiplendirme yapmadıkları konusunda bir kaç satır yazmak istedim.

Ne yazık ki herkes sizin kadar dürüst, sevgi dolu ve deneyimli olmuyor :( Hatta üzülerek söylemeliyim ki, o kadar garip, kötü niyetli, vurdumduymaz insanlar var ki, "yok artık!" dedirtiyorlar. Üstelik hepsi başta çok ilgili, heyecanlı, istekli vs.

Bulunduğunuz şehrin içinde bir sahiplendirme yaptığınızda verdiğiniz bebeği takip etme imkanınız oluyor.Herhangi bir sıkıntı anında da, geç olmadan müdahale edebiliyorsunuz. Bu aslında o bebekler için çok önemli.

Üstelik bir de "cins" bir hayvan ise sahip arayan, işler daha da zorlaşıyor. Çanta alır gibi hayvan sahiplenip, sıkılınca atan insan sayısı inanılmaz yüksek bu ülkede.

Ben bu konu hakkında sanırım 10-15 sayfa daha yazabilirim ama uzatmayayım daha fazla :) Umarım anlatabilmişimdir derdimi.

Yeni bıdığınızla harika günler diliyorum ve bol bol fotoğraf bekliyorum ben de!

<3